BROELOFS.NL


Florida 2020 - 7 Pelican Island National Wildlife Refuge

 

Op een warme 11 maart reden we langs de kust zuidwaarts, om via de brug over de Sebastian Inlet te belanden in het Pelican Island National Wildlife Refuge, dat in 1903 door president Roosevelt als het eerste Amerikaanse wildlife refuge ooit in het leven werd geroepen.

We liepen eerst de Centennial Trail van 1 mijl, gedeeltelijk over een schuin oplopende steiger, die leidde naar een prachtig verhoogd uitzichtplatform met mooie vergezichten over dit park en de Indian River. Beestjes lieten zich evenwel niet zien. De kolonie reigerachtigen was nog niet bezet door broedvogels.

Daarna liepen we een flink stuk van de Joe Michael Memorial Trail, om na een kilometer of drie uit te komen bij Joe’s Overlook, een uitzichtplatform direct aan de Indian River. Daar was duidelijk sprake van enige trek van waadvogels. De voorjaarstrek is in dit gebied beduidend minder groots in aantallen dan de najaarstrek, omdat in het voorjaar veel vogels via de golf van Mexico noordwaarts gaan en dan met name in Texas zorgen voor enorme aantallen aankomende vogels.