BROELOFS.NL


Florida 2020 - 6 Merritt Island

 

Merritt Island is een prachtig divers natuurgebied, dat overbleef bij de bouw van het ruimtevaartcentrum Cape Canaveral, het Kennedy Space Center en naast gelegen militaire basis.

We reden er tweemaal de 12 kilometer lange Black Point Wildlife Drive, waar je 40 minuten over zou doen, volgens de infobrochure. Het werden er minimaal 140. Je rijdt langs een keur aan biotopen en komt ogen te kort.

Bij het verderop gelegen bezoekerscentrum maak je een goede kans op purpergors op en koevogels onder de feeders en zit er een visarend op het nest.

Op de Biolab Road rijd je op een dijk tussen de noordelijke Indian River (veel water, eigenlijk geen vogels) en een enorm moerasgebied, waar helaas door hoog struikgewas niet veel van te zien is, maar de natuur is er prachtig.

Ik heb bij alle strandtoegangen van het Playalinda Beach gezocht naar vogels op het strand van de Noordelijke Atlantische Oceaan, maar helaas waren er alleen maar heel veel toeristen in verband met de voorjaarsvakantie (Spring Break) en niet de zo gehoopte schaarbekken.

Rond het centrum van het reddingsprogramma van de struikgaai lieten deze vogels zich prachtig van dichtbij bekijken. Ze zijn zo nieuwsgierig dat je er alleen maar hoeft rond te lopen en wat lawaai te maken, en ze komen gewoon naar je toe.

 

 

Het was ook deze keer weer leuk om de logge zeekoeien te aanschouwen vanaf het manatee Observation Deck aan de oever van de Indian River.